Збірна України стартувала на турнірі «Quadrangular international futsal tournament», який розпочався сьогодні в іранському Табрізі.

Збірна Японії показала свої наміри забити швидкий гол, змусивши Ципуна двічі вступити у гру. На ці два випади українці відповіли небезпечним ударом Білоцерківця, який пробив з розвороту. Загалом же «синьо-жовті» намагались більше контролювати м’яч, але не завжди це володіння приносило результат у виглядв гострих моментів. Це, перш за все, викликане тим, що азіатська команда грамотно вибудовувала оборону. Однак, іноді підопічним Олександра Косенка вдавалося знаходити слабкі місця у захисті своїх опонентів, але на рахунку це не відображалося – там були нулі. Варто відзначити, що більш настирною в атаці була наша перша четвірка, від якої постійно йшла небезпека.

Що стосується японської команди, то вона намагалась гостро відповідати, і в деяких епізодах навіть застосовувала пресинг. Однак, наші гравці вміло з нього виходили. А незадовго до кінця першого тайму збірна України відкрила рахунок. Після класної комбінації, розіграної по всій ширині майданчику, відзначився Шотурма. І цей гол допоміг українцям піти на перерву в якості переможців.

Початок другого тайму запам’ятався тим, що японські футзалісти почали тиснути на ворота Ципуна. Робили вони це зазвичай за допомогою високого пресингу. І треба сказати, що кілька помилок у збірної України внаслідок цього було. А трохи згодом віце-чемпіонам Азії вдалося забити. Це сталося після розіграшу ауту, і рахунок став рівним. Японці посміливішали та почали активніше застосовувати тактику високого пресингу, але українці вже пристосувались до цих ходів та почали знаходити ним протидію. Більше того – підопічні Олександра Косенка почали застосовувати ширину майданчику, і це згодом почало приносити свої плоди. Саме завдяки такій тактиці та переходу в контратаку українці змогли вийти вперед, коли забив Цілик. Фактично це було в деякій мірі повторення першого взяття воріт японської збірної.

Ця ситуація змушувала японців йти на ризик та оголювати тили. А по такій грі це були ідеальні умови для збірної України. Скоро ними і скористалась наша команда, коли вона організувала випад, який завершився голом Легендзевича – 3:1 на користь «синьо-жовтих». Наприкінці гри японці вирішили піти з п’ятим польовим, однак грамотні дії підопічних Олександра Косенка у захисті не дозволили віце-чемпіонам Азії бодай би скоротити рахунок до мінімуму. Отже, збірна України стартувала з перемоги на турнірі в Ірані. Наступний матч наша команда проведе 24 вересня зі збірною Білорусі. Початок о 15.30 за київським часом.  

Японія – Україна – 1:3
Голи збірної України:
Шотурма, Цілик, Легендзевич

Склад збірної України: Ципун – Шотурма, Корсун, Білоцерківець, Журба – Педяш, Микитюк, Разуванов, Мик. Грицина – Легендзевич, Радевич, Цілик

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.