Після двох поспіль виїзних поєдинків у рамках Екстра-ліги хмельницький «Сокіл» зіграє у рідних стінах. І тут же – дуже складний суперник. Інакше столичний «ХІТ» не назвеш, адже наразі підопічні Дмитра Шувалова є одними з лідерів чемпіонату України. Могли би бути в лідируючій групі і «соколята», якби змогли переграти у Покровському місцевий «Титан». Тому, тепер підопічним Романа Ковальчика треба зробити все, щоб зрівнятися з поточними лідерами чемпіонату. А для цього хмельничанам треба вдома виграти у «ХІТа».

У той же час «ХІТ» матиме можливість здобути третю перемогу на старті сезону в Екстра-лізі. Підопічні Дмитра Шувалова знаходяться наразі у непоганій формі. І поки що перед киянами ніхто не ставив складні перепони. Чи зможе поставити їх «Сокіл»? Теоретично – так. Причини на це є. По-перше – «Сокіл», як ми вже сказали, гратиме вдома. По-друге – «ХІТу» поєдинки з «соколятами» іноді даються дуже важко. Але водночас у «кабельників» буде перевага, якщо вони гратимуть у силовий футзал. Минулого сезону, коли «ХІТ» зустрічався з «Соколом», столична команда застосовувала таку тактику, і до неї, за словами Романа Ковальчика, хмельницькі футзалісти виявились не готовими. Тому, буде цікаво подивитись, як наставник «Сокола» зреагує, якщо «ХІТ» знову почне грати у силовий футзал. А враховуючи те, що у Романа Ковальчика наразі результат може принести тільки одна четвірка, в той час як гра другого квартету ще формується, може гостро стати питання витривалості. Особливо це стосується молодих виконавців, які ще не мають великого досвіду таких матчів. І тут, безумовно, перевага буде на боці «ХІТа».

Але найголовнішою подією цього матчу, безумовно, буде повернення у Хмельницький колишнього лідера «Сокола» Олександра Педяша. Тепер він приїде у складі «ХІТа», і буде цікаво подивитись на те, як Олександр гратиме проти своїх колишніх партнерів. Мабуть, це буде найголовніша інтрига цього матчу. І, можливо, вона може вплинути на результат. За прикладом далеко ходити не треба – нещодавно Шотурма зміг забити рідному «Урагану». Педяш, звичайно, не є вихованцем «Сокола», але гравцем рівня Екстра-ліги він став саме там. Тому, як то кажуть, чекаємо на це протистояння з підвищеною цікавістю.   

Екстра-ліга. 3 тур.
«Сокіл» (Хмельницький) – «ХІТ» (Київ)

6 жовтня 2018 року. Хмельницький. Спорткомплекс Нацполіції – 12.00.
Арбітри: Є. Гордієнко (Одеса), Орест Дуцяк (Дрогобич), С. Подворний (Хмельницький)
Хронометрист: Д. Божко (Хмельницький)
Спостерігач арбітражу: О. Банасько (Київська обл.)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 1:3

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.