Після розгромної поразки в Івано-Франківську гравці «АРПИ Запоріжжя» мали би спробувати реабілітуватись перед рідними вболівальниками. Але проблема в тому, що черговим суперником Максима Павлюка був херсонський «Продексім», який навряд чи мав наміри втрачати очки у Запоріжжі. Тому, запорожцям треба було дуже сильно постаратись, щоб не дати чинним чемпіонам України здобути перемогу.

Хоча початок гри показав, що господарям майданчику буде не солодко. Гравці «Продексіма» практично одразу взяли гру під свій контроль. І це скоро почало призводити до того, що голкіперу «АРПИ Запоріжжя» Васильченку іноді доводилося вступати у гру, щоб врятувати свою команду від голу. І по ходу першого тайму «Продексім» неодноразово був ближче до того, щоб не тільки відкрити рахунок, а і закріпити свою перевагу. Однак, під кінець першої половини гри щось пішло не за сценарієм «мельників». По-перше – червону картку отримав Волянюк, а по-друге – «АРПИ Запоріжжя» вдалося забити два м’ячі у ворота Савенка. Проте, наприкінці першого тайму херсонцям, завдяки голу Фумаси, вдалося скоротити відставання до мінімуму – 2:1.

А вже з початком другої половини гри «Продексім» став більш активно йти вперед, щоб якомога швидше зрівняти рахунок. Для цього «мельники» підключали Савенка в якості п’ятого польового. Однак, під час одного з розіграшів зайвого запорожцям вдалося підловити своїх опонентів на помилці, внаслідок чого підопічні Максима Павлюка організували контратаку, яка завершилася голом Йапарами. Так рахунок став 3:1 на користь «АРПИ Запоріжжя», і херсонцям знову довелось думати, як подолати гандикап у два м’ячі. Підопічні Жоао Карлоса Барбози продовжували грати з п’ятим, але найцікавіше те, що на 28-й хвилині їм вдалося змусити Васильченка капітулювати вдруге, і це сталося тоді, коли Савенко ситуативно повернувся у ворота, і гра проходила у повних складах.

Після цього «Продексім» знову почав тиснути на ворота господарів. У кількох епізодах «АРПИ Запоріжжя» від голу врятував каркас воріт. Здавалося, що «Продексім» дуже скоро заб’є цей третій гол, однак м’яч у ворота Васильченка не йшов. Хоча варто сказати, що іноді запорожці мали можливості для контрвипадів. Зокрема, можна згадати епізод, коли після стрімкого переходу до атаки ледь не відзначився Огністий. Але більшу частину ігрового часу запорожцям доводилося захищатись у нерівних складах.

Кульмінація поєдинку настала на останніх хвилинах. Саме тоді Жоао Карлос Барбоза вирішив замість Савенка випустити п’ятим польовим Ланка. І саме він став автором рятівного для «мельників» голу. Чинні чемпіони України тут же спробували вирвати перемогу (знову ж таки – граючи вп’ятьох), але цього разу їм вдалося лише задовільнитися виїзною нічиєю.   

«АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя) – «Продексім» (Херсон) – 3:3
Голи:
Огністий (16 – з 6-метрового), Будін (17), Йапарама (25) – Фумаса (20), Клаудіньо (28), Ланко (39)
«АРПИ Запоріжжя»:Васильченко – Моспан, Будін, Ессаргіні, Бойченко – Леміш, Йапарама, Сауді, Огністий
«Продексім»:Савенко – Фумаса, Роніньо, Скорий, Ланко – Клаудіньо, Волянюк, Шотурма, Корсун – Білоцерківець, Зварич, Бербенцев, В’яч. Чуднов
Попередження:Огністий (10), Будін (14) – Клаудіньо (12), Зварич (17), Роніньо (40)
Вилучення: Волянюк (16)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Ярослав БОНДАРЕНКО

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.