Як вже повідомляв «5х5», 27 та 28 жовтня у Луцьку відбувався вже третій за ліком турнір «Agromat Cup – 2018», який цьогоріч зібрав вісім команд, три з яких представляли філіали компанії «Агромат» з Луцька, Києва та Вінниці.

На першому етапі змагань вісім команд були розділені на дві групи, по чотири – в кожній. За підсумками групового етапу перші дві команди з кожної групи вийшли до півфіналу Вищої ліги. А два колективи, які посіли у своїх групах треті та четверті місця, зіграли у півфіналах Першої ліги. Відповідно, за результатами півфіналів та поєдинків за медалі визначились переможці змагань у двох лігах. Особливо вартий уваги підсумок змагань у Вищій лізі, де несподівано для всіх переміг луцький «Кураж», який на шляху до перемоги здолав деякі команди, які вважались фаворитами турніру.

Своїми враженнями про турнір «Agromat Cup – 2018» з кореспондентом «5х5» поділився в. о. президента Асоціації футзалу Волині Руслан Корпош:

– Футзальні турніри в Луцьку вже стали приємною традицією для нас. І «Agromat Cup» – це також частина цієї приємної традиції. Ми наразі розвиваємо аматорський футзал, щоб мати серйозне підґрунтя для створення у майбутньому професіональної команди, оскільки ми хочемо бачити Луцьк в Екстра-лізі. Серйозний крок до цього ми зробимо вже у цьому сезоні, оскільки луцька команда «Любарт», яка, до речі, брала участь у цьогорічному «Agromat Cup», гратиме у чемпіонаті України серед команд Другої ліги. Взагалі ми бачимо, що рівень наших аматорських команд з чемпіонату Волинської області росте, що і підтвердила перемога «Куража», який не був серед фаворитів. І це радує.

– У цьогорічному турнірі взяли участь три команди з різних міст України, які представляють компанію «Агромат»…
– Так, брали участь команди з Луцька, Києва та Вінниці. Ми бачимо таку тенденцію, що компанія «Агромат» йде таким же самим шляхом, як колись і «Епіцентр» – тут не гріх згадати, що у багатьох містах України є команди, які представляють цей відомий бренд. Зокрема, є такі команди у Києві, Чернівцях, Харкові, а в Одесі є два колективи, один з яких грає у Екстра-лізі, а інший – у Першій лізі. Тож, можливо, це буде стимулом для місцевих філіалів компанії «Агромат» вкладати гроші у свої футзальні команди, щоб згодом вивести їх на серйозний всеукраїнський рівень. Зокрема, Асоціація футзалу Волині буде тільки за, якщо луцький «Агромат» захоче спробувати свої сили у чемпіонаті України. В принципі, хочу цього побажати і київському та вінницькому «Агроматам», які зіграли цього року на «Agromat Cup – 2018». Також сподіваюсь, що у майбутньому кількість «агроматівських» команд на такому турнірі буде більшою. Тут знову треба згадати «Епіцентр», який проводить щорічні всеукраїнські футзальні турніри серед команд, які представляють бренд «Епіцентр». І такий турнір проходить на високому рівні. Тож, вважаю, що ми на правильному шляху, і наступного року, на турнірі «Agromat Cup – 2019» візьмуть участь і інші «агроматівські» команди з різних міст України. Водночас я впевнений, що разом з тим, участь у цих змаганнях захочуть взяти й інші колективи, які не представляють компанію «Агромат». Тому, я сподіваюсь, що наступного року кількість команд учасниць «Agromat Cup – 2019» збільшиться з восьми до дванадцяти як мінімум.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Асоціація футзалу Волині  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.