Чинний чемпіон України проти поточного аутсайдера Екстра-ліги. Здавалося б – що тут має бути цікавого, адже фаворит, в принципі, відомий заздалегідь? До того ж, на користь «мельників» говорять усі фактори. І те, що вони гратимуть вдома, і статистика зустрічей з «ІнБев/НПУ», і довша лава запасних, і клас гравців – все це, безумовно, теоретично має стати основою перемоги херсонців у цій грі.

Але з іншого боку – давайте подивимось на «ІнБев/НПУ». Об’єднана команда у своєму останньому матчі Кубку ліги змогла здобути перемогу над «ХІТом». Так, з турнірної точки зору цей поєдинок, можливо, вже десь і не мав якоїсь турнірної точки зору. Але для «пивоварів» та гра була важливою в плані психології. «ХІТ», який вже вирішив задачу потрапляння до «Фіналу восьми», був не настільки мотивованим, щоб здобути перемогу за будь-яку ціну. А от перемога з рахунком 3:2 мала би дати житомирсько-київській команді потрібний психологічний імпульс, адже у цьому «фіолетових» не було ще жодної звитяги.

Однак, ось здобуті перші та останні три очки у Кубку ліги, в останньому поєдинку. Відповідно, можна спробувати перенести цей переможний настрій і на Екстра-лігу. А заодно і довести, перш за все, самим собі, що «ІнБев/НПУ» ще не сказав свого останнього слова у цьому сезоні, і що він ще зможе дати бій фаворитам, а, можливо, і відібрати у них очки. В цьому, мабуть, і полягатиме стратегія гостей на матч у Херсоні.

Але у той же час слід зазначити, що у цьому сезоні у «пивоварів» було дуже багато провалів. Особливо – у перших таймах. Поєдинки з «Соколом» та «Ураганом» це підтвердили наочно. А «Продексім» є як раз такою командою, яка може вирішити долю гри в же у першій 20-хвилинці. Тому, підопічним Валерія Директоренка треба пам’ятати про це, якщо вони вже налаштувались на сенсацію.

Екстра-ліга. 6 тур.
(Херсон) – «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ)
4 листопада 2018 року. Херсон. Спорткомплекс ХВУФК – 12.00.

Арбітри: Р. Лутій (Київ), С. Ключник (Миколаїв), С. Черноусов (Херсон)
Хронометрист: Л. Ягупов (Херсон)
Спостерігач арбітражу: О. Король (Донецьк)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 4:1

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.