Коли ми згадуємо про матчі між «Енергією» та «Кардиналом», то одразу згадується той факт, що вже кілька сезонів поспіль ці команди грають між собою у першому турі Екстра-ліги. А тепер вони зіграють між собою і в рамках чвертьфіналу Кубку ліги. Тому, тут вже буде не до сентиментів. Тобто, обидві команди будуть готові поставити на кін усе, щоб вийти у півфінал.

І перед початком цього сезону, і вже у рамках чемпіонату «кардинали» показали свою готовність боротися з «Енергією». І не просто боротися, а і вигравати. Але тоді львівська команда, можливо, ще була не зовсім готовою до того, що рівняни зможуть ось так грати. Але зараз «енергетики» вже розуміють, з ким доведеться грати. Тому, підопічні Валерія Легчанова прагнутимуть взяти реванш за поразку в матчі стартового туру Екстра-ліги. Однак, і «кардинали», вочевидь, теж готують сюрпризи для своїх львівських візаві. Про це сміливо можна казати, якщо розуміти, у якій формі наразі перебувають підопічні Станіслава Гончаренка. Так що, можна зробити висновок, що на нас чекає як ігрове, так і тактичне протистояння. І виграє та команда, яка зможе обрати вірну тактику на конкретний матч.

Напередодні свою експертну думку щодо цього матчу висловлював Олександр Хурсов, який віддав перевагу «Енергії», оскільки вона відома своїм кубковим характером. Але автор цих строк все ж таки не в усьому згоден з нашим експертом. Так, «Енергія» – більше «кубкова» команда. Але «Кардинал» навряд чи буде задоволеним лише одним фактом потрапляння до «Фіналу восьми». І рівняни спробують повторити той результат, який був зафіксований у Львові у вересні (не рахунок, а саме результат). До того ж, підопічні Станіслава Гончаренка мають бажання реабілітуватись перед своїми вболівальниками за поразку від «ХІТа». А це, погодьтесь, дуже серйозний стимул. А якщо додати сюди, що «Кардинал» та «ХІТ» теоретично можуть зустрітись у півфіналі Кубку ліги, то стає зрозуміло, що бажання у рівнян зняти «скальп» з «Енергії» буде надто великим.   

«Енергія» (Львів)  «Кардинал-Рівне» (Рівне) 
30 листопада 2018 року. Запоріжжя. Палац спорту «Запоріжалюмінбуд» – 14.00.
Арбітри:
 Є. Диннік, А. Швець (обидва  Харків), М. Нечипуренко (Кривий Ріг)

Хронометрист: В. Біляєв (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу: О. Іванов (Дніпро)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 2:4

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Роман ЦУПРУК

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.