У чемпіонаті України серед команд Екстра-ліги відбувся 13 тур. Пропонуємо Вашій увазі його результати.

Підопічні Дмитра Шувалова здобули 11-ту перемогу у чемпіонаті, здолавши своїх суперників у надзвичайно складному поєдинку. Зазначимо, що очний поєдинок між цими командами у Покровському завершився з рахунком 5:0 на користь киян.

Втім, у 13-му турі боротьба вийшла куди більш запеклою. У складі гостей вже на 5-ій хвилині голом відзначився граючий тренер Богдан Свірідов, і виправити ситуацію на табло господарі зуміли лише у 2-му таймі. Спочатку Орест Боргун встановив на табло спорткомплексу ЦСК ЗСУ рівний рахунок, вразивши ворота свого колишнього клубу. А перемогу та 35-те очко у турнірній таблиці столичній команді приніс Сергій Чепорнюк.

«ХІТ» (Київ) – «Титан» (Покровське) – 2:1 
Голи:
 Боргун (24), Чепорнюк (31) – Свірідов (5)

Попередження: Шеховцов (28)

 Серія без перемог в Екстра-лізі команди Станіслава Гончаренка досягла 5-ти матчів. На цей раз рівняни протистояли чинному чемпіону України, і за підсумками поєдинку вдруге у сезоні пропустили 5 м’ячів від «мельників». Втім, до 21- ї хвилини, зусиллями Віктор Кравцова та Ігоря Салтанова господарі були попереду, забезпечивши собі мінімальну перевагу.

Вирішальною у поєдинку стала 25-а хвилина. Микола Білоцерківець за декілька десятків секунд оформив дубль, і після цього підопічні Хаві Родрігеса свого не впустили. Тож, херсонці завдяки цьому тріумфу обійшли своїх опогнентів, піднявшись на 3-тю сходинку. Натомість, рівняни опустилися на 4-те місце турнірної таблиці.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Продексім» (Херсон) – 2:5 
Голи: Кравцов (13), Салтанов (21) – Бессалов (4), Білоцерківець (25, 25), Волянюк (30), Корсун (36)
Попередження: Басич (32)

Вдруге у чемпіонаті очне протистояння між львів’янами і хмельничанами завершилося нічийним результатом. Підопічні Валерія Легчанова двічі виходили вперед, але зберегти переможний результат все ж не зуміли. 

Тож, гостям не вдалося обійти «Кардинал-Рівне» у турнірній таблиці і вони залишилися на 5-ій сходинці. Не став приємним нічийний результат і для колективу Романа Ковальчика, який хоч і зберіг 7-му сходинку, але втратив шанс наблизитися на відстань двох очок до покровського «Титана».

«Сокіл» (Хмельницький) – «Енергія» (Львів) – 2:2 
Гол: Миколайчук (22), Сорока (33) – Кузь (16), Радевич (28)
Попередження: Легендзевич (28), Коваль (40)

У битві двох останніх команд ліги підопічні Валерія Директоренка за поразку у поєдинку першого кола. Після сухого першого тайму команди обмінялися швидкими голами Сергія Литвиновського та Олексія Бондаренка. 

Мінімальну перевагу «пивовари» собі забезпечили завдяки влучному удару Євгена Смоловика з 6-метрової позначки. Натомість, Чеберяк і Бакум на останній хвилині довели перевагу господарів до більш вагомої, здобувши для свого клубу 10-те очко. Водночас, «будівельники» після двох поразок поспіль у протистояннях з прямим конкурентами залишаються останніми з 7-ма пунктами в активі.

«ІнБев/НПУ» (Житомир-Київ) – «Епіцентр К-Авангард» (Одеса) – 4:1 
Голи: Литвиновський (22), Смоловик (29, пен.), Чеберяк (40), Бакум (40) – О. Бондаренко (23)
Попередження: Гірка (35), Остапчук (40)

Чи не найбільша сенсація туру відбулася у Запоріжжі, де підопічні Максима Павлюка переграли команду Максима Павленка. «Дракони» двічі вели у поєдинку, але до свистка на перерву двічі пропустили від Трубарова та Ессаргіні. Тож, на перерву за мінімальної переваги пішли саме господарі.

У середині другої половини Станіслав Моспан збільшив гандикап господарів до двох м’ячів, який вони не без проблем, але втримали. За дві хвилини до завершення матчу Юрій Когут наблизив свою команду на відстань одного голу, а вже за лічені секунди до фінального свистка гості отримали право на дабл-пенальті, який той-таки Когут реалізувати не зміг. Тож, «АРПИ Запоріжжя» набирає своє 11-те очко, продовжуючи перебувати на 8-ій позиції, натомість, івано-франківці, продовжують йти на другій сходинці, відстаючи від «ХІТа» вже на 9 пунктів. 

«АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 4:3 
Голи: Огнистий (6 – з 6-метрового, 13), Ессаргіні (14), С. Моспан (30), – Когут (2, 38), Цілик (11)
Попередження: Трубаров (24), Йапарама (30), Леміш (32) – В. Моспан (32)
Вилучення: Леміш (40 – повторне попередження)
На 40-й хвилині Когут («Ураган») не реалізував 10-метровий.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: Роман ЦУПРУК

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.