Головний тренер жіночої збірної України Олег Шайтанов в інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу України розповів про перші дні перебування команди у Португалії та підготовку до півфінального поєдинку.

Вчора жіноча збірна України прибула до Португалії. Як минув переліт? Як оціните умови перебування?
-Протягом тижня на зборах ми лягали спати близько двох годин ночі. Виїзд з готелю був о третій, тому ніч перед вильотом ми не спали. Сам переліт був з пересадкою. Тому у перший день всі виглядали втомленими. -

Умови тут дійсно чудові, по-іншому не може і бути, адже ми на чемпіонаті Європи.

Збірна вже встигла провести декілька тренувань. Які враження від паркету?
-Ми встигли провести два тренування. Паркет дуже швидкий, тож, ми попросили дозволу організаторів, щоб провести додаткові годинні тренування та більше підлаштуватися під покриття. Нам пішли на зустріч.

В якому режимі команда готується до півфінального матчу?
-У нас заплановані вечірні тренування. Також вранці ми будемо приїжджати до палацу спорту, щоб зробити зарядку і більше підлаштуватися під швидкий паркет.

Які компоненти гри можуть допомогти нашій команді здолати суперника у півфіналі?
-Передусім, дівчата повинні бути єдиним колективом. Якщо кожна футзалістка на майданчику буде думати не лише про себе, а і про партнерок-все буде добре!

Чи є перевагою для збірної Португалії домашній паркет?
-Домашній паркет може як допомогти, так і завадити, оскільки є серйозна відповідальність перед своїми вболівальниками. Але частіше, звісно, рідні трибуни допомагають.

Матчі «Фіналу чотирьох» будуть показані на українському телебаченні. Як вважаєте, наскільки це сприятиме цікавості вболівальників до жіночої збірної?
-Будь-яка увага до жіночого футзалу, де б вона не була: соціальні мережі, радіо і тим паче телебачення-це неабияке сприяння розвитку нашого виду спорту.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.