«Фінал чотирьох» першого, історичного чемпіонату Європи серед жінок стартував півфінальним поєдинком між збірними Росії та Іспанії. Безумовно, перед початком цієї гри фаворитками були іспанки. Воно і не дивно, судячи з того, як активно вони готувались до фінальної частини цього чемпіонату Європи. Однак і Росія – далеко не слабкий суперник, і підопічні Євгена Кузьміна, незважаючи на статус «андердога», були сповнені бажання створити невеличкий сюрприз.

Але вже на початку гри Іспанія взяла гру під свій контроль, і Ампі мала цілком реальну можливість забити швидкий м’яч. Проте, на щастя для росіянок, такого не сталося. Тим не менш, футзалістки «Червоної фурії» не звернули увагу на цей перший змарнований момент, іспанські футзалістки взяли гру фактично повністю під свій контроль. По такій грі росіянкам доводилось більше грати від оборони. Більше того – вони практично не виходили на ворота Агете. Забігаючи наперед, скажемо, що за першу 20-хвилинку російські футзалістки не нанесли жодного акцентованого удару в ствір воріт Агете. Натомість, біля воріт Іванової було набагато гарячіше. Дуже реальну можливість для того, щоб відкрити рахунок, мала Сотело, однак вона якимось чином пимудилась не влучити у порожні ворота російської збірної. Щоправда, на 18-й хвилині «дев’ятка» іспанської збірної все-таки виправилась. Саме вона, опинившись у штрафному майданчику російської збірної в оточенні двох суперниць, змогла пробити поміж ніж Івановій. Так рахунок став 1:0 на користь підопічних Клаудії Понс, а Сотело стала авторкою першого голу «Фіналу чотирьох» жіночого Євро. На цьому піренейська команда не зупинилась, і до кінця першого тайму вона продовжувала шукати шляхи до воріт Іванової. Дійшло до того, що в одній з атак Крупіна зрізала м’яч у власні ворота. Це сталося за 25 секунд до перерви.

А тільки гра поновилась, як іспанки забили швидкий гол у ворота збірної Росії. І це вже 3:0. Тут варто відзначити, що в цьому конкретному епізоді підопічні Євгена Кузьміна фактично залишили Іванову одну проти іспанок, тому тут навряд чи можна звинувачувати голкіпера збірної Росії. Втім, як би то не було, а швидкий гол вплинув на подальший розвиток подій. Росіянки були фактично деморалізованими. Так само, як і у першому таймі, вони не змогли нанести бодай би один удар по воротах збірної Іспанії. Хіба що було кілька ударів повз ворота Агете, однак вони не були якимись надто небезпечними. Натомість, іспанки вже починали куражитись – на 26-й хвилині Ромеро зробила рахунок 4:0 на користь «Червоної фурії». Здавалося, що після цього іспанкам можна було б і заспокоїтись, однак вони продовжували куражитись. Неодноразово рахунок міг збільшитись на користь підопічних Клаудії Понс. Однак, тільки незадовго до кінця гри Сампер поставила фінальну крапку, опинившись першою на м’ячі після удару Сотело. Щоправда, можна відзначити, що під кінець гри збірна Росії трохи активізувалась, однак забити бодай би «гол престижу» підопічні Євгена Кузьміна не вдалося.

Отже, збірна Іспанії цілком та повністю декласувала збірну Росії. Рахунок 5:0 про це красномовно свідчить. Відповідно, іспанки стали першими фіналістками жіночого Євро.  

Росія (ж) – Іспанія (ж) – 0:5
Голи:
Сотело (18), Крупіна (20 – автогол), Гомес (23), Ромеро (26), Сампер (38)

Росія (ж): Іванова (Сурніна, 37) – Дурандіна, Олькова, Крупіна, Чернова – Самородова, Алемайкіна, Нікітіна, Семенова – Данілова, Філісова, Коржова
Іспанія (ж): Агете (Вальбуена, 35) – Гарсія, Ампі, Пеке, Консуело – Веласко, Сотело, Лухан, Майте – Сампер, Ромеро, Гомес, Монторо

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.