Другий півфінальний поєдинок Кубку України розпочався зі спроби Ященка пробити головою, знаходячись при цьому спиною к воротам Ципуна. На це «Продексім» відповів тим, що намагався одразу взяти ініціативу в свої руки. Це було видно по тому, як підопічні Хаві Родрігеса будували свої атаки, а також по тому, як вони вступали у високий пресинг, коли м’яч був у «титанів». А вже на 2-й хвилині «мельники» повели в рахунку. До голу призвів штрафний, який ідеально виконав Ланко. Він побачив, що Мельник не ідеально виставив «стінку» і пробив по воротах, чого воротар «Титану» не очікував. За кілька миттєвостей Ланко ледь не повторив свій трюк, але цього разу для «Титану» все обійшлося кутовим. Покровці відповіли ударом Пічкурова, після якого Ципун перевів м’яч на кутовий. І цей кутовий призвів до голу у ворота «Продексіму», автором якого став той же Пічкуров – 1:1.

Цей гол став сигналом для гравців «Продексіму», що треба переходити до більш активних дій, аби у «титанів» більше не виникало подібних моментів. І дійсно – «мельники» почали більш активно володіти ініціативою. Багато проблем обороні «Титану» ближче до екватору першого тайму почала створювати друга четвірка «Продексіму», яку івано-франківські вболівальники підтримували активніше, адже там грали екс-гравці «Урагану» Шотурма, Зварич та Корсун. Саме Корсун міг забити на 9-й хвилині, але не зміг переграти Мельника у ближньому бою. Трохи згодом «Титан» спробував перейти до високого пресингу. Тим же намагався відповідати і «Продексім», який, до того ж, намагався більше робити акцент на створення моментів біля воріт Мельника. І вони створювались. Більше того – «мельники» змушувалифолити своїх візаві безпосередньо біля воріт Мельника, і це створювало додаткову напругу для «титанів». А на 13-й хвилині рахунок став 2:1 на користь чинних чемпіонів України. Все почалося з того, що Скорий, отримавши пас від Роніньо, відіграв на Волянюка. Сам же Волянюк, прийнявши м’яч на «стовпа», віддав зручну передачу під удар Роніньо, і після цього Мельник побачив м’яч у дальньому куті своїх воріт. Пропущений гол мав би додати спортивної злості покровцям. Звісно, вони одразу пішли вперед, але замість цього підопічні Богдана Свірідова ледь не пропустили від Шотурми та Зварича. А далі ще однією проблемою команди з Покровського став п’ятий фол, який був отриманий вже у заключному відрізку першого тайму. Тепер покровціюули змушені діяти більш обережно та акуратно, і це розв’язувало руки гравцям «Продексіму». Щоправда, скоро і самі херсонці отримали п’ятий фол. Це змусило граючого наставника «Титану» Богдана Свірідова брати тайм-аут, щоб роз’яснити своїм підопічним, як треба грати у заключні хвилини першого тайму. Результатом цього тай-ауту стала атака, яка призвела до шостого фолу в пасив «Продексіму». Дабл-пенальті реалізував Кожемяка, хоча суддя-інформатор оголосила, що гол забив Єрьомін. До кінця першого тайму «Титан» намагався одразу ж вийти вперед. Лінник небезпечно пробивав по воротах Ципуна, але голкіпер «Продексіму» зреагував на цей удар. Через кілька секунд «Титану» відверто не пощастило все-таки вирвати перемогу за підсумками першого тайму. Тому, на перерву обидві команди пішли за нічийного рахунку на табло манежу Коледжу фізвиховання.

Другий тайм розпочався з удару Волянюка по воротах Мельника, однак голкіпер «Титану» в цьому епізоді не пропустив. До речі, варто відзначити, що на другу половину зустрічі наставник херсонців Хаві Родрігес зробив одну зміну в стартовій четвірці – там замість Ланка з’явився Клаудіньо. Може, це лише невеличка деталь, але після цього перша «ланка» «мельників» заграла ще швидше, ніж вона грала до цього. Хоча, як показав подальший перебіг матчу, ця зміна була скоріше ситуативною. Так само як і виходи інших гравців у інших четвірках. Однак, у «Титану» було, чим відповісти – Шеховцов, накрутивши двох херсонських бразильців, створив момент біля воріт Ципуна, який, щоправда, нічим не завершився. А замість відповіді глядачі побачили класний гол Роніньо після дальнього удару. Далі – більше. Зварич організував випад на ворота Мельника, але він завершився неточним ударом Білоцерківця. Трохи пізніше сам Зварич загрожував воротам Мельника, але голкіпер «Титану» залишив цю дуель за собою. По такій грі покровцям треба було спробувати пересунути гру подалі від своїх воріт. Але по факту «Продексім» не давав цього зробити. І лише на 27-й хвилині «Титан» міг реально зрівняти рахунок, але Мілінькій не влучив у ворота Ципуна після удару зі штрафного. Після цього ще був епізод, якому Ципун врятував свою команду. Але все-таки більш небезпечно атакував «Продексім». Зокрема, в одному з епізодів Мельник завадив Роніньо оформити хет-трик.

Тим не менш, «Титан» не полишав надій зрівняти рахунок у зустрічі. Подекуди він перехоплював ініціативу, і це ставало гарним підґрунтям для створення небезпечних нагод біля воріт Ципуна. На це «Продексім» відповідав тим, що став часто завантажувати м’яч на «стовпа», функції якого виконував Білоцерківець, а той вже вирішував: або пробити по воротах, або віддати пас на партнера під удар. А на 31-й хвилині Корсун зробив рахунок 4:2 на користь «Продексіму». Богдан Свірідов ут же взяв тайм-аут, після якого Кожемяка вийшов п’ятим. Покровці стали шукати можливість для того, щоб розіграти штучну більшість, але замість цього ледь не отримали м’яч у свої ворота. Тим не менш, «титани» продовжували грати вп’ятьох, коли їм вдавалося закріпитись на половині майданчику «Продексіму». Але кожна невдала атака з п’ятим зменшувала шанси «Титану» на порятунок, не кажучи вже про вихід у фінал. Тим не менш, атаки «титанів» ставали все більш наполегливими, і в деяких епізодах покровцям дещиці не вистачало для того, щоб скоротити своє відставання до мінімуму. А в деяких моментах свої ворота вдало захищав Ципун. Зрештою, під кінець поєдинку «Продексім» спробував повернути собі контроль над ситуацією і над м’ячем. Але замість цього «Титан» створив ще кілька моментів, які цілком реально могли завершитись голом у ворота Ципуна. Але рахунок на табло манежу Коледжу фізвиховання залишався таким же, як і раніше – 4:2 на користь «Продексіму». Таким він залишився і після фінальної сирени, яка зробила «Продексім» другим фіналістом Кубку України сезону 2018/2019 р. р.  

«Титан» (Покровське) – «Продексім» (Херсон) – 2:4
Голи:
Пічкуров (4), Кожемяка (19 – з 10-метрового) – Ланко (2), Роніньо (13, 24), Корсун (31)

«Титан»: Мельник (Пучка, 32) – Калуков, Ященко, Лінник, Єрьомін – Мілінькій, Кожемяка, Пічкуров, Шеховцов – Шпигар, Свірідов
«Продексім»: Ципун – Скорий, Роніньо, Ланко, Волянюк – Шотурма, Корсун, Білоцерківець, Зварич – Клаудіньо, В’яч. Чуднов, Фетько, Бессалов
Попередження: Кожемяка (12), Єрьомін (40) – Скорий (19)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.