Юніорська збірна України зіграла свій останній поєдинок у рамках Основного раунду відбіркового етапу чемпіонату Європи серед 19-річних. Враховуючи те, що підопічні Віталія Одегова достроково виконали завдання виходу до фінальної частини Євро (U-19), то поєдинок проти господарів міні-турніру у групі 4, збірної Північної Македонії, вже нічого, окрім престижу, не вирішував. І саме питання престижу було актуальним для господарів – македонців. Адже два попередніх матчі підопічні Зорана Лекича програли. Тому, навряд чи збірна Північної Македонії хотіла поступатись втретє поспіль перед рідними вболівальниками.

Власне кажучи, своє бажання не програти втретє поспіль північномакедонці показали на початку матчу, коли Ісені змусив Гуйвана, який почав цю гру в якості стартового воротаря збірної України, капітулювати. Однак, це, як показав подальший перебіг подій, був єдиний успіх господарів майданчику. Вже станом на середину першого тайму рахунок був 2:1 на користь збірної України після двох голів у виконанні Масевича. Щоправда, після цього господарі майданчику все-таки спробували зрівняти рахунок. Особливо треба відзначити того ж таки Ісені. Але оформити дубль йому не вдавалось, оскільки на заваді ставав Гуйван. І до кінця першого тайму підопічним Зорана Лекича так і не змогли відновити рівновагу в рахунку.

Старт другого тайму був за українцями, які після перерви заграли активніше. І ця активність була втілена у гол Бланка. Так рахунок став 3:1 на користь «синьо-жовтих». Цей гол суттєво наблизив українців до третьої поспіль перемоги у груповому раунді. Звісно, юніорам з Північної Македонії такі розклади були не дуже приємні. Вони намагались відповісти своїми моментами, і таки ближче до середини другого тайму балканці забили. Щоправда, цей гол став автоголом від Тасевскі, внаслідок чого рахунок став 4:1. Але і після цього проблем для господарів майданчику менше не стало. Вони були, враховуючи те, що українці хотіли забити ще. І в останній п’ятихвилинці матчу підопічні Віталія Одегова змогли відзначитись ще двічі – забили по голу Сорокін та Нагорний. Що п’ять з шести м’ячів у нашої збірної забили гравці стартової четвірки.

6:1 – такий підсумковий рахунок цієї зустрічі. Збірна Північної Македонії зазнала третьої поразки поспіль. А наша команда, вигравши третю гру та здобувши максимум очок, тепер може спокійно готуватись до фінальної стадії юніорського чемпіонату Європи, яка пройде з 8 по 14 вересня у Латвії.  

Україна (U-19) – Північна Македонія (U-19) – 6:1
Голи:
Масевич (9, 10), Бланк (24), Тасевскі (29 – автогол), Сорокін (35), Нагорний (38) – Ісені (3)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.