Незважаючи на те, що стартовий поєдинок «Фіналу чотирьох» Кубку України розпочався в самий центр робочого дня, вболівальників на трибунах манежу Коледжу фізвиховання зібралось чимало. Хоча аншлагу все-таки не було. Тим не менш, вболівальників було чутно – як івано-франківських, так і сумських. Тому, гаряча підтримка обом командам була гарантована.

Що стосується матчу, то його початок традиційно був за «Ураганом». І хоча сумчани показували, що гтові до такої тактики у виконанні «драконів», та вберегти свої ворота від швидкого голу вони не змогли. На 2-й хвилині Когут дальнім ударом змусив Козаченка капітулювати. Хоча заради справедливості зазначимо, що в цьому епізоді мав місце бути рикошет, який дезорієнтував голкіпера сумської команди. Цей гол, безумовно, дав певну перевагу «драконам». Але сумчани показували, що такий перебіг подій їх не засмутив. Буквально тут же Козаченко підключився п’ятим та перевірив готовність до гри свого колеги по воротарському цеху – Колтка. Той виявився готовим до такого перебігу подій, оскільки впорався з ударом. Але атаки «Урагану» все-таки були більш гострими. Так, в одному з епізодів рахунок міг ставати 2:0 на користь господарів майданчику, але Козаченка врятувала штанга. У відповідь підопічні Сергія Песоцького намагались загострювати гру, активно залучаючи Острогу в якості «стовпа». Але це до голів у ворота Колька не призводило. Натомість, на 9-й хвилині Когут оформив дубль у цій грі, і це змусило Сергія Песоцького брати тайм-аут. Щоправда, взята «хвилина» не допомогла представникам Сумщини, оскільки через кілька миттєвостей після того, як поновилась гра, рахунок став вже 3:0. Автором цього голу став Микитюк.

Такий стан речей фактично знищував інтригу вже у першому таймі. У сумчан Козаченко став частіше підключатись п’ятим. Але ці підключення голкіпера «Food Centre-СумДУ» ніяк не могли призвести до голу у ворота «Урагану». Більше того – у кількох епізодах м’яч міг влетіти у порожні ворота «чорно-білих». Але в цьому плані сумчанам, звичайно, щастило. Однак, коли до атак переходили «ураганівці», то вони починали створювати проблеми своїм суперникам за рахунок більших командних швидкостей. І кілька разів м’яч цілком реально міг опинитись у воротах Козаченка. Зрештою, це сталося на 15-й хвилині, коли забив Кордоба. На цьому неприємності для сумської команди не закінчились. За кілька хвилин Абакшин скористався передачею Шеремети (хоча вона була, як здалося спочатку, трохи незручною) та зробив рахунок 5:0 вже у першому таймі. Фактично «дракони» вже у першій 20-хвилинці вирішили питання щодо виходу в фінал Кубку України.

На початку другого тайму Острога міг відквитати один м’яч, проте не вистачило йому саме акцентованого удару. Взагалі треба відзначити, що після перерви сумчани, яким вже не було, чого втрачати, стали грати трохи активніше. Більше того – вони стали частіше шукати можливості для того, щоб вразити ворота Колтка. «Ураган», у свою чергу, відповів моментом Шеремети – 17-му номеру «драконів», який ситуативно вийшов на побачення з Козаченком, дещиці не вистачило для того, щоб зробити рахунок 6:0 на користь своєї команди. Але коли було потрібно було вмикати швидкості, «Ураган» це робив, і тоді біля воріт Козаченка ставало гаряче. Особливо це було помітно, коли на майданчик виходила перша «ураганівська» четвірка.

Але варто віддати сумчанам належне – вони все-таки намагались знайти можливість для того, щоб бодай би одного разу, але забити у ворота «Урагану». Підключали сумчани Козаченка п’ятим, намагались забити у рівних складах, але все безрезультатно. Натомість, «Ураган» у середині другого тайму забив шостий гол у ворота «Food Centre-СумДУ». Це зробив Лебідь. По суті, результат вже давно був відомий, тільки залишалось дізнатись, яким буде підсумковий рахунок. А він міг збільшитись на користь «Урагану», який намагався будь-яку нагоду, яка була за такого перебігу подій, втілити у гол. На це сумчани відповідали тією ж таки грою з п’ятим, яка не приносила підопічним Сергія Песоцького жодних дивідендів.

Ближче до кінця матчу стало зрозуміло, що «Ураган» вже дограє цей поєдинок у спокійному режимі. А от чи догравав «Food Centre-СумДУ»? Мабуть, ні, оскільки ця команда ніби-то намагалась боротись. Але коли на 37-й хвилині Зеленський отримав червону картку, то стало зрозуміло, що в цьому матчі підопічним Сергія Песоцького навряд чи слід чекати чогось хорошого. Більше того – скоро «дракони» реалізували    

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Food Centre-СумДУ» (Суми) – 7:0
Голи:
Когут (2, 9), Микитюк (9), Кордоба (15), Абакшин (17), Лебідь (30), Сторожук (39)

«Ураган»: Колток (Кардаш, 37) – Федюк, Кордоба, Когут, Фаренюк – Микитюк, Лебідь, Абакшин, Шеремета – Лисенко, В. Моспан, Цілик, Сторожук
«Food Centre-СумДУ»: Козаченко – Прощенко, Катеринін, Ігумнов, Мороз – Зеленкький, Мисловський, Острога, Велієв – Довгополов 
Вилучення: Зеленський (37)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.