Після прикрої поразки 2:3 у першому матчі фінального протистояння, краматорчанам потрібно було здобувати лише переможний результат, що спонукало їх розпочати зустріч досить активно. Зрештою, вже на 5-й хвилині Іванов вивів представників Донеччини вперед. Швидкий гол додав цій зустрічі ще більшої активності, адже за такого рахунку чемпіоном ставав саме «Авангард», тож, саме сумчани мали наводити свої аргументи щодо зміни результату. Господарі другого поєдинку серії не збиралися відштовхуватися від здобутого результату, і у другій половині першого тайму провели по-справжньому ударну п’ятихвилинку, впродовж якої відзначилися Цапов, Доманський та Нагорний. Втім, майже миттєво Максим Мисловський скоротив різницю до трьох м’ячів. Саме за рахунку 4:1 команди відправилися на перерву.

Після відпочинку не минуло і хвилини, як Рибак знову повернув своїй команді перевагу у чотири голи. Однак, після цього вдалий часовий відтинок провели підопічні Сергія Песоцького. Влучні удари Сороки та Юрія наблизили сумчан на відстань одного голу від чемпіонства. Краматорчани відреагували дуже стрімко, і, зусиллями свого капітана, Євгена Юнакова, зробили рахунок у зустрічі 6:3. Свято голів продовжилося і надалі. Спочатку Катеринін ліквідував один гол гандикапу суперників, а потім Іванов відновив різницю у три м’ячі. Зрештою, на останній хвилині чемпіонську крапку у зустрічі поставив Юнаков, встановивши остаточний рахунок матчу – 8:4. Свій дебютний сезон у Першій лізі краматорчани ознаменували золотими медалями.

 «Авангард» (Краматорськ) – «Food Centre-СумДУ» (Суми) – 8:4
Голи: 
Іванов (5, 34), Цапов (12), Доманський (14), Нагорний (17), Рибак (21), Юнаков (28, 40) – Мисловський (18), Сорока (23), Козаченко (27), Катеринін (33)

Попередження: Нагорний (17), Юнаков (32), Сорін (39) – Острога (6), Мисловський (14), Зеленський (18)
Перший матч – 2:3

Також зазначимо, що за підсумками сезону найкращим гравцем чемпіонату України серед команд Першої ліги визнано Руслана Острогу з «Food Centre-СумДУ» , а у номінації «найкращий тренер» переміг наставник «Авангарда» Олександр Хурсов.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: Дар’я КУЗЬМІНА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.