Після програшу в півфіналі «Montaigu Cup» португальцям з рахунком 0:6, збірній Україні довелося грати за третє місце проти господарів змагань – французів. Перш за все, хотілося б у цій грі побачити, чи зробили підопічні Віталія Одегова якісь висновки після матчу зі збірною Португалії. Тим більше, перед стартом на юніорському чемпіонаті Європи хотілося, щоб наші хлопці мали гарний настрій у плані результату та психологічного стану. До того ж, наші вболівальники навряд чи зрозуміли би «синьо-жовтих», якби вони програли на День Незалежності.

Українці дуже жваво почали матч. Принаймні, такий висновок можна сказати, судячи з того, як підопічні Віталія Одегова розпочали цей поєдинок. «Синьо-жовті» застосовували високий пресинг, і це створювало для французів певні проблеми. Принаймні, господарі змагань реально могли пропустити першими. Але, на щастя для французьких футзалістів, м’яч у їх ворота не влітав. Натомість, подекуди «галльським півням» вдавалося організовувати контратаки на ворота Гуйвана. Проте, все-таки по ходу першого тайму збірна України була більше на м’ячі, і здавалося, що рано чи пізно це перетвориться на щось більш-менш серйозне біля французьких воріт. І на цьому фоні якось нелогічно виглядав гол у ворота нашої команди, хоча він і був красивим. Краса цього голу була в тому, що гравець збірної Франції примудрився, стоячи фактично на «п’ятачку», пробити п’яткою по воротах Гуйвана. І не просто пробити – м’яч буквально парашутом полетів у «рамку» воріт, які захищав голкіпер «Урагану». І тут два питання: як пройшла ця передача, і як французькому гравцеві вдалося прийняти м’яч на «п’ятачку»?

Варто віддати належне українській збірній, гравці якої змогли швидко відійти від цього пропущеного м’яча та знову перейти до атак на ворота суперників. І все-таки наполегливість Нагорного, Бланка, Бєлана втілилася у гол. Після розіграшу кутового Волкову вдалося переправити м’яч у ворота «галльських півнів». Цей гол вплинув на подальший розвиток подій. Українці намагались розвинути свій успіх, але французи намагались відповідати своїми атаками. Більше того – вони намагались використовувати кутові. Вочевидь, французи намагались забити у ворота Гуйвана після таких «стандартів», як це робили напередодні португальці. Але відповідь від підопічних Віталія Одегова була більш переконлива. Масевич та Негела організували класну контратаку, і, власне кажучи, сам Негела і забив м’яч, після якого наша команда вийшла вперед. Після такого перебігу подій перспективи стосовно другого тайму теоретично виглядали непогано.

Після поновлення гри французька команда спробувала одразу забити «гол з роздягальні», але, на щастя для нашої команди, «галльським півням» не вдалося цього зробити. Тим не менш, це був невеличкий дзвіночок для української оборони. Але українці намагались відповідати своїми атаками. Щоправда, на початку другого тайму склалося таке враження, що в останній стадії атак нашій команді чогось не вистачало. До того ж, французи намагались більш уважно грати в обороні. А потім стався гол, який був причиною миттєвої відсутності концентрації українських футзалістів у захисті, чим французи і скористались. А трохи згодом французи вийшли вперед після того, як Щипчик, намагаючись перервати випад суперників, дуже необачно зіграв на виході. 3:2 на користь господарів майданчику, і тепер українцям потрібно було відіграватись. Але французи вже піймали кураж, і буквально лягали під кожний удар, які наносили українці. Подекуди гра починала йти на зустрічних курсах, але це не приносило якихось дивідендів, перш за все, «синьо-жовтим».

А після того, як французи забили четвертий гол у ворота вже Щипчика, який вийшов у «рамку» у другій 20-хвилинці, українці були змушені переходити на гру з п’ятим польовим. Але розіграш зайвого гравця спочатку не пішов у підопічних Віталія Одегова. Складалося враження, що «синьо-жовті» трохи повільно розігрували п’ятого, але при цьому в одному з епізодів вони ледь не пропустили у свої спорожнілі ворота. Після цього українці все-таки створили кілька моментів, але Бланк та Бєлан не змогли бодай би скоротити рахунок. У підсумку – поразка нашої команди з рахунком 2:4.

Отже, на жаль, юніорська збірна України посіла останнє, четверте місце на «Montaigu Cup». Більше у нашої команди до старту Євро (U-19) генеральних репетицій не буде. Тому, залишається лише сподіватись на те, що до 8 вересня, коли українці гратимуть проти збірної Нідерландів, тренерський штаб «синьо-жовтих» зможе якось проаналізувати всі помилки, аби уникнути їх вже у офіційних матчах.

«Montaigu Cup». Матч за третє місце.
Франція (
U-19) – Україна (U-19) – 4:2
Голи збірної України (
U-19): Волков, Негела

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.