В останню п’ятницю серпня у Португалії офіційно розпочався новий футзальний сезон. Традиційно, він розпочався поєдинком за Суперкубок Португалії. Але цього разу поєдинок за цей трофей був особливим, адже фактично це було відкриття першого сезону, в якому чемпіонат Португалії з футзалу матиме нового титульного спонсора. Нагадаємо, що останні кілька років титульним спонсором португальського чемпіонату була компанія «Liga Sport Zone». Тепер же почесне право надати одному з топ-четвірки європейських футзальних чемпіонатів отримав бренд «Placard». А така афіша, як «Бенфіка» – «Спортінг», безумовно, мала залучити велику аудиторію вболівальників, які, затамувавши подих, хотіли подивитись на чергову серію принципового протистояння двох лісабонських команд.

Для українських любителів футзалу, безумовно, цей поєдинок був цікавим ще й тому, що у ньому грав суперник херсонського «Продексіма» по Основному раунду Ліги чемпіонів – «Бенфіка». Тому, звичайно, цей факт додавав інтересу до гри. Адже ні для кого не секрет, що «орли», скоріше за все, будуть фаворитами тієї групи, де гратиме «Продексім».

Однак, початок матчу за Суперкубок Португалії був явно не на користь «орлів». Спочатку вже на старті гри Драслер сфолив та отримав жовту картку, а потім Андре Соуза був змушений двічі витягати м’яч з сітки своїх воріт. 2:0 на користь «Спортінга» вже на 4-й хвилині зустрічі – навряд чи гравці та фани «Бенфіки» розраховували на такий перебіг подій. Але ми пам’ятаємо, що лісабонське дербі знало багато неймовірних «камбеків», тому не варто було вже на початку гри «ховати» «Бенфіку». Тим більше, що у підопічних Жоела оші було кілька моментів для того, щоб змусити Гітту капітулювати. Однак, бразильський голкіпер «Спортінга» не дозволив це зробити «червоно-білим». До того ж, рахунок 2:0 дозволяв гравцям «Спортінга» діяти більш впевнено, і це теж зменшувало шанси чемпіонів Португалії відігратись вже по ходу першого тайму. Зрештою, «орлам» так і не вдалося забити у першій 20-хвилинці.

А вже початок другого тайму став справжнім жахом для «Бенфіки». Майже одразу після поновлення гри Мерлім зробив рахунок 3:0 на користь «левів», чим, відповідно, суттєво збільшував шанси «Спортінга» на перемогу в цьому матчі. Більше того – за кілька хвилин Мерлім знову опинився в центрі уваги. Саме він зміг протягнути м’яч по лівому флангу, при цьому один з лідерів «Спортінга» виманив на себе Андре Соузу, після чого віддав пас на Рошу, якому залишалось не схибити, знаходячись біля порожніх воріт. Але і це ще було не все. Трохи згодом помилка самого Андре Соузи призвела до п’ятого голу у його ворота, автором якого став Кардинал. 5:0 – по суті, питання про переможця цієї гри та володаря Суперкубку Португалії було зняте ще до екватору другого тайму.

Але варто віддати належне гравцям «Бенфіки». «Орли» не були би «орлами», якби не спробували бодай би скоротити рахунок. Незадовго до кінця поєдинку підопічні Жоела Роші пішли грати з п’ятим польовим. І скоро вони змогли відквитати один м’яч завдяки точному удару Фітса. Хоча варто сказати, що у цьому епізоді не зовсім належним чином зіграв Гітта, який міг би і виручити свою команду. «Бенфіка» знову пішла з зайвим гравцем, але тепер вона отримала відповідь від «Спортінга» – Жоао Матуш вразив порожні ворота «червоно-білих». Тим не менш, «Бенфіка» залишила останнє слово за собою. Фітс зміг вивести на удар Фернандіньйо, і той забив гол, який у підсумку став останнім у цій грі.

Отже, лісабонський «Спортінг», чинний переможець футзальної Ліги чемпіонів, обіграв своїх принципових суперників з рахунком 6:2. Безумовно, це буде цікава інформація для головного тренера херсонського «Продексіма» Хаві Родрігеса. Але до матчів Основного раунду Ліги чемпіонів ще далеко, і за цей час все може змінитись у грі «Бенфіки». Однак, той факт, що чемпіони Португалії не зовсім вдало розпочали новий сезон, дає привід думати про те, що якщо у грі підопічних Жоела Роші нічого не зміниться до жовтня, то «Продексім» зможе зачепитися за хороший результат в очній зустрічі з «червоно-білими».   

«Спортінг» – володар Суперкубку Португалії – 2019

«Бенфіка» – «Спортінг» – 2:6
Голи:
Фітс (37), Фернандіньйо (38) – Тайнан (2), Роша (4, 25), Шагінья (22 – автогол), Кардинал (27), Жоао Матуш (38)
Попередження: Драслер (1), Ферандіньйо (16) – Кардинал (7), Пані Варела (18), Мерлім (21)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «Спортінг» (Португалія)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.