На жаль, поєдинок Другого Попереднього раунду Кубку України між чинним чемпіоном Києва та молодіжною командою івано-франківського «Урагану» не зібрав велику кількість вболівальників на трибунах спорткомплексу КПІ. Хоча насправді там було, на кого подивитись – у складі другої команди «Урагану» грали деякі гравці юніорської збірної України, яка у вересні грала у фінальній частині першого юніорського чемпіонату Європи. Окрім того, у складі «Урагану-2-КФВ» були два гравці, яких наставник збірної України (U-17) Віталій Одегов викликав на майбутні матчі проти юнацької збірної Сербії. До речі, ще двох викликаних на ці згадані поєдинки не було (мова йде про Петросюка та Дичука). Можливо, саме їх подекуди не вистачало «драконам» у цій кубковій грі. Однак, навіть без них підопічні Сергія Задорожного мали можливість закріпити свою перевагу, яка була після гри в Івано-Франківську, адже там «ураганівці» виграли з рахунком 3:2. Проте, такий рахунок після першого матчу залишав хороші шанси киянам на прохід до наступного кола змагань – підопічним Олега Шуста варто було лише забити один гол, і тоді за підсумками двох поєдинків саме «SKIDKA» проходила би далі за рахунок двох забитих на виїзді м’ячів.

Обидві команди розуміли, що їм треба робити ставку на швидкий гол, щоб надалі спробувати контролювати хід гри. Тому, не дивно, що «SKIDKA» та «Ураган-2-КФВ» мали непогані моменти для взяття чужих воріт, але жодному з колективів не вдалося забити такий бажаний швидкий м’яч. Та було зрозуміло, що та команда, яка заб’є першою, отримає серйозну перевагу над суперником. І це ближче до екватору першого тайму зробили господарі майданчику. Більше того – вони не тільки відкрили рахунок, а і закріпили свою перевагу, зробивши її більш-менш комфортною – 2:0. І наставник молодих «драконів» Сергій Задорожний був змушений брати тайм-аут.

До честі прикарпатців, вони не знітились після того, як почали програвати по ходу гри. «Ураганівці» мали непогані моменти для того, щоб змусити Дядюнця капітулювати. Однак, реалізація цих нагод залишала бажати кращого. Про що можуть свідчити лише ті епізоди, коли «дракони» якимось чином не влучали з близької відстані у вільний кут воріт киян. А таких випадків у першій 20-хвилинці у гостей було три. Натомість, «SKIDKA» після середини першого тайму показала, як треба реалізовувати свої нагоди. Спочатку Нестерук зробив рахунок 3:0. А потім у «драконів» почались ще більші проблеми. Перш за все, вони були пов’язані з тим, що на 13-й хвилині в одному з епізодів біля воріт Гуйвана Завертаний зіграв рукою у своєму штрафному майданчику. І хоча Щериця не забив пенальті, та небезпека нікуди не ділась, оскільки «драконам» тепер не можна було фолити, адже наступне порушення могло призвести до дабл-пенальті. До того ж, на тій же таки 13-й хвилині Миронов оформив дубль, і становище гостей стало зовсім скрутним. А трохи згодом Ткаченко зробив рахунок 5:0 на користь підопічних Олега Шуста. Фактично столичні футзалісти вже у першому таймі вирішили долю путівки до 1/8 фіналу Кубку України. Та до кінця гри було ще багато часу, тому було зрозуміло, що голи у цій зустрічі ще будуть. Інша справа – було не зовсім зрозуміло, чи зможе «Ураган-2-КФВ» відповісти бодай би одним голом у ворота Дядюнця? Можливо, якби команда з Івано-Франківська реалізувала бодай би якусь частину своїх моментів у першому таймі, то вона змогла би хоч якось поновити інтригу в цьому матчі.

Враховуючи те, що за підсумками першої половини гри рахунок був 5:0 на користь чемпіонів Києва, можна було передбачити, що обидві команди просто гратимуть у футзал, незважаючи на результат. Це, перш за все, стосувалось «ураганівці», яким треба було не тільки прийти до тями після провального (з огляду на результат) першого тайму), а й просто гідно зіграти. І треба сказати, що підопічним Сергія Задолрожного це поступово почало вдаватись. Більше того – на 25-й хвилині Масевичу вдалося відквитати один м’яч. Однак, кияни на це практично швидко відповіли – Ткаченко відновив перевагу своєї команди у п’ять м’ячів, що знову фактично вбивало будь-який натяк на інтригу.

Після цього гра практично заспокоїлась, бо вже було зрозуміло, що «SKIDKA» навряд чи віддасть свою путівку до 1/8 фіналу. А «ураганівцям» так і не вдавалось бодай би ще трохи скоротити своє відставання в рахунку. При цьому, вони ще створювали собі проблеми у вигляді отриманих командних фолів. Це дало свої негативні плоди, коли рахунок був вже 7:1. На 35-й хвилині Завертаний отримав другу жовту картку, яка одразу перетворилась на червону. «SKIDKA» дуже швидко розіграла зайвого гравця у форматі 4х3, і Миронов оформив хет-трик. Однак, це ще був не кінець історії. У цей час обидві команди почали «змагання» на кращу гру з п’ятим польовим. Можна сказати, що кияни в цих іграх у не рівних складах виглядали трохи кращими, оскільки їм вдалося підловити своїх візаві на помилці, і це призвело до того, що рахунок став 9:1. По такій грі виникало логічне питання: чи зможе «SKIDKA» зробити рахунок двозначним? Підопічні Олега Шуста цілком реально могли це зробити наприкінці гри, коли «ураганівці» перевищили ліміт командних фолів. Однак, ані Щериця, ані Галицький не змогли переграти з 10-метрової позначки Хомяка, який незадовго до цього змінив Гуйвана у воротах «Урагану-2-КФВ». Та це вже ніяким чином не вплинуло на перемогу чинних чемпіонів Києва. Отже, 9:1, і «SKIDKA» пройшла до 1/8 фіналу Кубку України.

Кубок України.
Другий Попередній раунд.
Матч-відповідь.
«
SKIDKA» (Київ) – «Ураган-2-КФВ» (Івано-Франківськ) – 9:1
Голи:
Миронов (8, 13, 35), Галицький (9), Нестерук (11), Ткаченко (14, 27), Щериця (32), Мар’євич (37) – Масевич (25)

«SKIDKA»: Дядюнець – Гавриленко, Нестерук, Ткаченко, Медвідь – Білик, Мар’євич, Галицький, Миронов – Щериця.
«Ураган-2-КФВ»: Гуйван (Хомяк, 36) – Сенюк, Баланик, Британ, Масевич – Негела, Сорокін, Завертаний, Коробка – Меденець.
Попередження: Коробка (13), Завертаний (13), Негела (28)
Вилучення: Завертаний (35 – повторне попередження)
На 13-й хвилині Щериця («SKIDKA») не реалізував 6-метровий.
На 39-й хвилині Щериця («
SKIDKA») не реалізував 10-метровий.
На 39-й хвилині Галицький («
SKIDKA») не реалізував 10-метровий.
Перший матч – 2:3

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Роман ХОБОТОВ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.