Столичний «ХІТ» грав другий поєдинок поспіль на паркеті спорткомплексу ЦСК ЗСУ. Хоча вже потрібно звикати до того, що відсутність вболівальників на трибунах нівелює перевагу власного майданчику для однієї з команд. Тим не менш, підопічним Олега Лук’яненка в поєдинку з «Енергією» була дана можливість виправити ті помилки, які були зроблені у матчі з «ІнБевом».

Власне кажучи, «ХІТ» намагався одразу заволодіти ініціативою, однак «енергетики» були до цього готові. Більше того – саме львів’яни відкрили рахунок вже на 4-й хвилині зустрічі. Вочевидь, ніхто не був готовий до того, що Пелех, який перед цим тільки вийшов на зміну, наважиться на дальній удар. Однак, сталося саме так, і Сухов був змушений діставати м’яч з сітки власних воріт. Такий перебіг подій явно не влаштовував підопічних Олега Лук’яненка, які почали думати, як би швидше відігратися. Зробити це так само швидко, як це було в матчі з «ІнБевом» (мається на увазі, коли «кабельники» програвали житомирянам 1:2 – А. Т.), киянам не вдалося. Однак, вони все-таки робили все, щоб у Войтовича вистачало роботи. В одному з епізодів міг забивати Педяш, але його спроба не стала результативною. І все-таки «ХІТ» зміг відігратися. На 13-й хвилині Колесников пробив зі штрафного фактично з центрального кола. Складно сказати, чи був готовий до цього епізоду готовий Войтович, чи він не очікував, що удар буде настільки потужним, та м’яч він вже побачив у сітці власних воріт.

На цьому проблеми львів’ян не закінчились, оскільки «ХІТ» тут же захотів вийти вперед. Тому, Войтовичу ще кілька разів довелося рятувати свої ворота, аби не пропустити вдруге. Хоча не треба казати, що по такому перебігу подій у «Енергії» не було небезпечних моментів біля воріт Сухова. Вони були, але чогось підопічним Валерія Легчанова не вистачало у завершальній стадії атак. Тому, галичани спробували наприкінці першого тайму, за рівного рахунку, піти на ризик, тобто – на гру з п’ятим. У якості зайвого гравця вирішив підключитись Войтович, і саме його партнери вивели на удар. Сухов не тільки впорався з ударом свого колеги по воротарському цеху, а й одразу вирішив пробити по порожній воротах. І цей удар став результативним – 2:1 на користь «ХІТа», який пішов на перерву в якості переможця.

Ця помилка Войтовича призвела до того, що по перерві його місце у воротах «Енергії» зайняв Пітуля. І вже по ходу другого тайму «ХІТ» мав кілька нагод для того, щоб перевірити готовність Андрія до поєдинку. Однак, досвідчений голкіпер «енергетиків» довів, що до матчу він готовий. Втім, залишитися «сухим» йому не судилося. Практично після того, як минув екватор другого тайму, Школьному вдалося змусити Пітулю капітулювати. І цей гол не тільки збільшив перевагу «ХІТа» (3:1), а і завів обидві команди. Про що свідчить бодай би той факт, що «Енергія» практично одразу відігралася завдяки голу Марциняка. «Енергетики тут же пішли зрівнювати рахунок. До того ж, на руку гостям був той факт, що у гравців «ХІТа» були проблеми з фолами. Вочевидь, саме це заважало киянам подекуди йти в цілеспрямовану боротьбу за м’яч. Але факт залишається фактом: той кураж, який був у львівських футзалістів, допоміг їм не тільки зрівняти цифри на табло спорткомплексу ЦСК ЗСУ, а й отримати шанс на те, щоб вийти вперед. Така нагода з’явилась на 36-й хвилині, коли у ворота «кабельників» таки був призначений дабл-пенальті. Однак, досвідчений Танський не зміг переграти Сухова, який відбив вже другий 10-метровий у цьому чемпіонаті. Та висновки з цього столичні футзалісти не зробили, і за кілька миттєвостей у їх ворота був призначений ще один 10-метровий. Цього разу до «точки» підійшов Гасюк, і йому вдалося переграти Сухова.

Так рахунок став 4:3 на користь «Енергії», і «ХІТ» був змушений перейти на гру з п’ятим польовим. Як і в поєдинку з «ІнБевом», зайвим гравцем став Сірий. І, так само, як і в тому матчі з «пивоварами», саме гол Євгена врятував «ХІТ» від поразки. І, як підсумок, друга поспіль домашня надрезультативна нічия для «ХІТа». Про що це свідчить? Вочевидь, про те, що у команди, яка є чинним віце-чемпіоном України, є певні проблеми в обороні. І якщо підопічні Олега Лук’яненка прагнутимуть у цьому сезоні поборотися за медалі, то їм треба подумати над тим, як вирішити ці проблеми.

«ХІТ» (Київ) – «Енергія» (Львів) – 4:4
Голи:
Колесников (13), Сухов (19), Школьний (31), Сірий (39) – Пелех (4), Марциняк (32), Легендзевич (35), Гасюк (37 – з 10-метрового)

«ХІТ»: Сухов – І. Борсук, Сірий, Педяш, Журба – Колесников, Школьний, Боргун, Чернявський – Поночовний, Салтанов, Ліфер, А. Борсук
«Енергія»: Войтович (Пітуля, 21) – Танський, Когут, Кузь, Струк – Ковальчук, Буньо, Ременець, Легендзевич – Пелех, Гасюк, Марциняк
Попередження: Боргун (20), І. Борсук (26), Колесников (36) – Буньо (30)
На 36-й хвилині Танський («Енергія») не реалізував 10-метровий.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.