Перед грою з «Ураганом» «Кардинал-Рівне» отримав дуже вагоме підсилення: трансферні листи В’ячеслава Кожемяки та Олександра Бондаря нарешті прийшли в Україну, тому рівненський клуб міг вже офіційно внести цих гравців не тільки у заявку на сезон, а й у передматчевий протокол. І це означало, що Ігор Москвичов додав дві дуже важливі опції, які могли би йому дозволити трохи змінити і склад, і гру своїх четвірок. Окрім того, до лав «кардиналів» повернувся Бакінський, який не міг зіграти проти «Продексіма» через те, що саме «мельникам» належать права на цього воротаря, який до кінця сезону гратиме у «Кардиналі» на правах оренди. Тобто, фактично на гру з «Ураганом» «Кардинал» виходив у повному боєкомплекті (є така думка, що Кожемяка та Бондар цілком реально могли би допомогти рівнянам здобути очки у грі з «Продексімом». – А. Т.). Щоправда, у складі «драконів» теж сталися деякі зміни. Зокрема, повернулись у стрій Кардаш, Радевич, Кордоба та Коваль. Тому, у Максима Павленка був фактично повний боєкомплект. Хоча, враховуючи довжину лавки запасних в «Урагані» (адже вже і перспективна молодь підтягнулась до «основи»), то наставник «драконів» може за це не переживати.

Безумовно, варто було чекати на те, що «Ураган» з перших хвилин буде вести гру. Так, в принципі, і сталося. Рівнянам на старті поєдинку довелося попрацювати в обороні. Відповідно, подекуди довелося вступати у гру і Бакінському, який перешкоджав «ураганівцям» забити. Зокрема, можна згадати моменти, які мали Фаренюк, Абакшин, Лебідь… Зрещтою, на 8-й хвилині Бакінський таки капітулював. Це Лебідь з лівого флангу прострілив на Абакшина, який знаходився на дальній стійці, а той переправив м’яч у ворота. А трохи згодом і сам Лебідь зміг забити свій гол у цьому матчі. Ярослав наважився на сольний прохід, і, незважаючи на те, що у нього були варіанти, щоб віддати пас партнерам, які були готові не тільки підтримати цю атаку, а і завершити її, 13-й номер «Урагану» вирішив пробити сам і не прогадав – 2:0.

Такий рахунок, в принципі, відображав те, що відбувалося на майданчику манежу Коледжу фізвиховання. Щоправда, варто віддати належне рівнянам за те, що вони намагались нав’язувати боротьбу та робили все для того, щоб знайти ключі до воріт Кардаша. Однак, складалось враження, що у першому таймі підопічні Ігоря Москвичова здебільшого шукали свою гру. А два м’ячі від «драконів» створили рівненським футзалістам додаткові проблеми. І поки гості шукали свою гру, Абакшин зробив дубль, а заодно довів перевагу «Урагану» ближче до розгромної. І тут несподівано для господарів майданчику «Кардинал» відіграв один гол – Кожемяка відзначився першим голом за свою нову команду, чим повернув своїм партнерам надію на те, що ще можна спробувати відігратись. «Ураган» на це, мабуть, не звернув увагу. А дарма, тому що вже на останній хвилині першого тайму Концеба зробив відставання «кардиналів» мінімальним, і тепер для «драконів» не все було так легко.

Цей «гол у роздягальню» додав «кардиналам» натхнення. До того ж, було видно, що гості все-таки змогли знайти свою гру та налагодили гру в четвірках. У той же час «Ураган» намагався повернути собі перевагу бодай би у два м’ячі. Однак, коли було потрібно, то на заваді ставав Бакінський. Також треба зазначити, що хоча «Ураган» і намагався контролювати гру, та традиційний для команди Максима Павленка тиск на ворота суперників проходив далеко не завжди. Давалася взнаки злагоджена та дисциплінована робота гравців «Кардинала» у захисті.

А на 27-й хвилині «Кардинал-Рівне» зрівняв рахунок після класного дальнього удару Кравчука. Це вже зовсім не входило у плани «Урагану», тому підопічним Максима Павленка довелося все починати спочатку. А «Кардинал» не став на куражі йти вперед, щоб за будь-яку ціну забити ще один м’яч та повести в рахунку. Він зосередився на грі в обороні, чекаючи на свої можливості у контратаці. І такі моменти у рівнян були. Можна згадати два виходи Басича на ударну позицію, але у жодному з тих епізодів капітан гостей не зміг забити у ворота Колтка, який замінив Кардаша. «Ураган» же намагався більше атакувати та турбувати Бакінського, але це не приносило жодних дивідендів. Щоправда, підопічні Максима Павленка змогли видати активну кінцівку зустрічі, проте забити переможний гол вони так і не змогли. І це було на руку гостям з Рівного, для яких підсумкова нічия в Івано-Франківську – відносно непоганий результат.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 3:3
Голи:
Абакшин (8, 16), Лебідь (11) – Кожемяка (17), Концеба (20), Кравчук (27)

«Ураган»: Кардаш (Колток, 27) – Микитюк, Радевич, Фаренюк, Кордоба – Коваль, Шеремета, Абакшин, Лебідь – Масевич, Швед
«Кардинал-Рівне»: Бакінський – Шпигар, Лисенко, Мілінькій, Кожемяка – Кручок, Басич, О. Бондар, Горпинич – Кравчук, Концеба, Мануйленко
Попередження: Фаренюк (22), Кордоба (40) – Кожемяка (17), Бакінський (26), Басич (39)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.