Переможець пари «Барселона» – «Добовець» мав стати суперником «Кайрата» по півфіналу. Безумовно, фаворитами цього протистояння були підопічні Андреу Пласи, які мали бажання та мотивацію захистити свій чемпіонський титул. Але якщо говорити про суперника «блаугранас», словенський «Добовець», то можна було сказати лише одне: це досвідчена команда, кістяк якої складали гравці збірних Словенії, Хорватії, котрі за своїми плечима мали вже кілька чемпіонатів Європи. До того ж, той факт, що команда зі Словенії вперше в історії пробилася до фінальної стадії Ліги чемпіонів, мав зайвий раз мотивувати балканську команду. Хоча з іншого боку – на словенців навряд чи тиснула відповідальність за результат.

Було одразу зрозуміло, що «Барселона» контролюватиме хід гри. І вже у дебюті поєдинку «синьо-гранатові» мали непоганий момент, коли Дієго пробивав по воротах Пушкара. Щоправда, в цьому епізоді капітан «Барселони» міг зіграти інакше та віддавати передачу на Феррао, який відкривався на дальній стійці та був готовий втілити теоретичний пас у гол. Натомість, далі вже сам Феррао створив два моменти біля словенських воріт, але не забив. Тим не менш, на 9-й хвилині 11-й номер «Барселони» таки забив. Це сталося після розіграша ауту та класного дальнього удару, який був наслідком цієї комбінації – 1:0 на користь «Барси». А вже за кілька хвилин Феррао віддав результативну передачу на Айкардо, який після виходу на перспективну ударну позицію подвоїв перевагу «синьо-гранатових». Можна було сміливо стверджувати, що більш-менш переконливу перевагу підопічні Андреу Пласи собі заробили. Інша справа – чи хотіли «блаугранас» надалі цю перевагу розвивати?

Що стосується «Добовця», то у словенської команди все-таки було кілька моментів біля воріт Дідака ще у першому таймі. Зокрема, з ударом Чеха впорався Дідак, а перспективний удар Рока Мордея не досягнув мети.

«Добовець» спробував скоротити своє відставання в рахунку на початку другого тайму, коли міг забити Мордей, проте Дідак був готовий до цього епізоду. У подальшому ж «Барселона» контролювала хід подій, проте не поспішала збільшувати свою перевагу. Складалося враження, що підопічні Андреу Пласи вже поступово починали думати про «Кайрат», тому і не поспішали збільшувати темп гри. Хоча подекуди виникали моменти у Адольфо, Шимбіньї, Феррао. Однак, на табло «Крашимір Чосіч Арени» продовжував світитися рахунок, який був зафіксований за підсумками першої 20-хвилинки. Також варто зазначити, що по ходу другого тайму гравці «Добовця» встигла назбирати п’ять командних фолів. Однак, оскільки «Барселона» в той час вже грала здебільшого за рахунком, то навряд чи вона прагнула заробити дабл-пенальті.

За чотири хвилини до кінця другого тайму «Добовець» вирішив ризикнути та піти з п’ятим польовим, і це одразу призвело до удару по воротах Дідака, проте голкіпер «Барселони» нівелював небезпеку. Фактично це був єдиний по-справжньому небезпечний момент у «Добовця» під час розіграшу більшості у форматі 5х4. Так, трохи пізніше у словенців була ще одна нагода біля воріт Дідака, проте голкіпер «Барселони» не дав приводів сумніватися у своєму класі. Окрім того, «Добовець» ще двічі міг пропустити, проте рахунок залишався таким, яким був і за підсумками першого тайму, що, в принципі, дало можливість «Барселоні» здобути перемогу на класі.  

«Барселона» (Іспанія) – «Добовець» (Словенія) – 2:0
Голи:
Феррао (9), Айкардо (12)

«Барселона»: Дідак – Айкардо, Марсеніо, Дієго, Феррао – Адольфо, Даніель Ширайши, Шимбінья, Андре Коельйо – Хоселіто
«Добовець»: Пушкар – Р. Мордей, Матошевич, Періч, Турк – Чех, Новак, Душчак,
Попередження: Душчак (32) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5» 
Фото: ФК «Барселона» (Іспанія)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.