Так сталося, що для обох команд вихід у чвертьфінал у разі перемоги в 1/8 фіналу став би найвищим досягненням за всю історію виступів на чемпіонатах світу з футзалу. Про збірну Венесуели в цьому контексті і говорити не доводиться, тому що ця команда взагалі є дебютантом футзальних «мундіалів» під егідою ФІФА. У марокканців же досвіду участі на чемпіонатах світу трохи більше, тому досвід мав би їм допомогти у протистоянні з командою, яка однозначно привернула до себе увагу на цьому чемпіонаті.

Свій досвід і, можливо, більше бажання вийти до чвертьфіналу марокканці показали на початку матчу, коли Ель-Месрар завершив гарну комбінацію своєї команди влучним ударом по воротах Вільялобоса. Однак, венесуельські футзалісти дуже швидко «проковтнули» цей пропущений гол, що наочно продемонстрував Віамонте, який у ці хвилини взяв на себе функції лідера команди. Саме він міг практично одразу забивати у ворота Хіярі, проте м’яч після удару венесуельської «сімки» «поцілував» хрестовину марокканських воріт. Але вже в одній з наступних атак «постріл» Віамонте став результативним. Венесуельці заробили штрафний, і саме 7-й номер цієї південноамериканської команди виконав «стандарт» таким чином, що м’яч влетівв у «дев’ятку» воріт Хіярі. Цим голом підопічні Фредді Гонсалеса показали своє небажання віддавати путівку до чвертьфіналу збірній Марокко. Проте, майже одразу венесуельська команда припустилася помилки біля власного штрафного майданчику, чим скористався Ель-Месрар, який змусив Вільялобоса вдруге діставати м’яч з власних воріт. Цей гол дозволив марокканцям трохи зітхнути з полегшенням, і після цього представники Африки нехай і не так явно, але все-таки трохи більше стали контролювати гру. Але венесуельці у будь-який момент були готові відповісти своїми контратаками, і по ходу першої 20-хвилинки Хіярі довелося кілька разів вступити у гру. Завдяки діям марокканського воротаря його партнери по команді пішли на перерву, ведучи в рахунку.

Збірна Венесуели спробувала додати у гостроті на початку другого тайму, але склалося враження, що марокканці були до цього готові. Але навряд чи вони планували відіграти другий тайм на відбій, що згодом підтвердилось моментами біля воріт Вільялобоса. Зокрема, хороші нагоди мали Ель-Фенні та Ель-Айяне. Але забив у марокканської команди знову Ель-Месрар, якого партнери по команді вивели на ворота венесуельців, і на 30-й хвилині він оформив хет-трик. Рахунок став 3:1 на користь збірної Марокко, і тепер підопічним Фредді Гонсалеса потрібно було ризикувати, тому вже після екватору другого тайму Теран вийшов п’ятим польовим. І розіграш штучної більшості призвів до другого голу у ворота Хіярі на 33-й хвилині, коли Віамонте п’ятою вивів на ударну позицію Франсію. 3:2, і у венесуельців з’явилась надія на порятунок. Тому, вони продовжили грати вп’ятьох. Проте, цього разу гра у форматі 5х4 не допомагала команді з Південної Америки. Марокканці швидко зробили висновки та в подальшому робили все для того, щоб не доводити справу до нічиєї в основний час. Щоправда, при цьому їм не вдалося забити у порожнеі ворота венесуельців, але саме вони марокканські футзалісти у підсумку після закінчення гри раділи своєму першому виходу до чвертьфіналу чемпіонату світу.   

Венесуела – Марокко – 2:3
Голи:
Віамонте (7), М. Франсія (33) – Ель-Месрар (2, 9, 31)

Венесуела: Вільялобос – Санс, В. Франсія, Відаль, Морільйо – Г. Теран, Віамонте, Суарес, М. Франсія – Кабаркас, Гутьєррес, Венто
Марокко: Хіярі – Ель-Айяне, Джуад, Ель-Месрар, Баккалі – Боріте, Ель-Фенні, Бумезу, Буюзан – Ель-Мазрай, Сауд
Попередження: Санс (32)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФІФА 

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.