Збірна Марокко вперше у своїй історії вийшла до чвертьфіналу чемпіонату світу. Але «Атлаські леви» вже по ходу першого тайму матчу зі збірної Бразилії показали, що вони готові зробити те, що п’ять років тому зробила збірна Ірану – залишити «пентакампеонів» без медалей, не кажучи вже про титул чемпіона світу. Але у бразильської команди на це була своя думка.

Підопічні Маркіньоса Шав’єра взяли м’яч одразу під свій контроль, але, як виявилось далі, це не мало ніякого значення, оскільки марокканці були до цього готовими. Більше того – представники Африки могли забити забити вже на 5-й хвилині, коли Джуад влучив у стійку воріт Гітти. На це майже одразу відповів Дієгіньо – з його ударом впорався Хіярі. Такі моменти завели обидві команди, тому на майданчику «Сіменс Арени» пішла справжня рубка, і обидві команди намагались відповідати атакою на атаку. Щоправда, у бразильців трохи краще виходило завершення – принаймні, у них було трохи більше ударів по воротах Хіярі. До того ж, на 11-й хвилині 5-разові чемпіони світу повели в рахунку після того, як Ель-Фенні сфолив проти суперника та отримав за це жовту картку, а Родріго «покарав» за це гравця збірної Марокко ідеальним виконанням штрафного удару. Таким чином, капітан збірної Бразилії забив свій 101-й гол за збірну Бразилії, що для гравця захисного плану є унікальним досягненням. Але марокканці мали свої «козирі у рукаві», які були гідною відповіддю бразильським візаві. Вже після 15-ї хвилини гри збірна Марокко мала як мінімум зрівнювати рахунок, проте спроби у виконанні Ель-Фенні, Ель-Месрара, Боріте не досягали мети – багато в чому завдяки впевненій грі Гітти у «рамці» бразильських воріт. Марокканці вирішили ризикнути, випустивши під кінець першого тайму п’ятого польового гравця. Проте, забити наприкінці першої половини гри марокканцям не вдалося, хоча якщо казати відверто, то у них була хороша нагода на останніх секундах першої половини гри, але «гол у роздягальню» так і не відбувся.

Тим не менш, активність марокканців наприкінці першого тайму мала би стати своєрідним сигналом для збірної Бразилії, яка діяла надто прагматично, що для «селесао» взагалі не є властивим. Але водночас підопічні Маркіньоса Шав’єра контролювали хід гри, і неодноразово могли збільшити сврю перевагу в рахунку. Зокрема, свій другий гол у матчі міг забити Родріго. Але куди більше проблем марокканцям створювали представники номінальної другої четвірки – Піто та Дієгіньо, які час від часу знаходили шпарини в обороні збірної Марокко, проте їх спроби збільшити рахунок зводив нанівець Хіярі. Якщо ж говорити про атаки саме у виконанні збірної Марокко, то тут на перший план зазвичай виходили Джуад та Боріте, хоча водночас потрібно було чекати більшої активності від Ель-Айяне та героя матчу з Венесуелою – Ель-Месрара. Однак, у поєдинку з Бразилією вони грали не так яскраво, як можна було очікувати. Можливо, саме їх активності подекуди не вистачало марокканцям для того, щоб зрівняти рахунок. Тим не менш, вони спробували це зробити, коли наприкінці гри пішли вп’ятьох. І тоді бразильцям довелося конкретно понервувати за результат поєдинку, тому що марокканські футзалісти насправді були близьку до того, щоб забити у ворота Гітти. Однак, у найважливіших епізодах воротар збірної Бразилії діяв вдало, що дозволило «пентакампеонам» у підсумку зберегти свої ворота «на нулі» до кінця гри та здобути нехай і мінімальну, та все-таки перемогу, завдяки чому підопічні Маркіньоса Шав’єра стали першими півфіналістами ЧС-2021.     

Марокко – Бразилія – 0:1
Гол:
Родріго (11)

Марокко: Хіярі – Ель-Айяне, Боріте, Ель-Месрар, Баккалі – Ель-Фенні, Джуад, Буюзан, Бумезу – Сауд, Амазал
Бразилія: Гітта – Родріго, Дієго, Гадейя, Феррао – Піто, Дієгіньо, Марлон, Леандро Ліно – Бруно, Вінісіус Роша, Леозіньо, Артур
Попередження: Ель-Фенні (11)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Конфедерація футбола Бразилії  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.