Як і в попередній грі проти збірної Португалії, у сербів були відсутні деякі провідні гравці. Теоретично це мало би бути на руку збірній України. Однак, і у самих «синьо-жовтих» були серйозні зміни у складі. По-перше – місце стартового «стовпа» у складі української збірної було цього разу віддано не Чернявському, а Фаренюку. А по-друге – у заявці збірної України на цей матч було лише дві четвірки польових гравців та два воротарі. Відповідно, допомогти українській збірній не могли Журба, Радевич, Педяш та Разуванов, і внаслідок цього у другій четвірці збірної України з’явилася зв’язка Лебідь – Абакшин, на появу якої багато хто чекав ще у матчі зі збірною Нідерландів. Тому, «синьо-жовтим» доводилося грати і за себе, і за тих хлопців.

Початок матчу Сербія – Україна чимось нагадав початок матчу Нідерланди – Україна. Знову підопічним Олександра Косенка вдалося забити швидкий м’яч, і знову це зробив Зварич, якого на ударну позицію вивів Шотурма. І тепер питання полягало в тому, як надалі гратиме збірна України. Однак, подальші події показали, що українська команда, вочевидь, зробили висновки з матчу проти Нідерландів, а на 6-й хвилині це знайшло підтвердження у другому голі підопічних Олександра Косенка. Лебідь виконував передачу з ауту на абакшина, однак, Васіч, випередивши українського «стовпа», зрізав м’яч у власні ворота. Таким чином, українці зробили для себе більш-менш комфортну перевагу, але серби після цього не знітились та намагалися скоротити відставання в рахунку. Зокрема, хороший момент був у Ракича, проте з його ударом впорався Ципун. Ще в одному епізоді Ракич міг забивати, і Ципун ніби і виручив свою команду, але м’яч летів у ворота, і тут першим зорієнтувався Абакшин, який вибив м’яч на кутовий. Було ще кілька епізодів, коли Ципун рятував збірну України від пропущеного м’яча. А вже на 15-й хвилині українцям вдалося забити втретє. Це сталося після того, як Лебідь пробивав здалеку, а Абакшин підкорегував політ м’яча таким чином, щоб він влетів у ворота. На цьому «синьо-жовті» не зупинились, і вже на останній хвилині першого тайму Чернявський своїм дальнім ударом довів рахунок до 4:0, і перспективи збірної України на перемогу в цій грі виглядали дуже реальними.  

Другий тайм розпочався з активних дій від збірної Сербії. По-перше – підопічні Деяна Маєша хотіли забити швидкий м’яч, щоб потім спробувати зробити «камбек». Окрім того, вони почали десь провокувати своїх візаві. В результаті у збірної України вже за перші п’ять хвилин другого тайму назбиралося три командних фоли, в той час як у сербів у цьому компоненті була ідеальна дисципліна. До того ж, у пасиві «синьо-жовтих» з’явились жовті картки. Щоправда, Ципун свій «гірчичник» отримав за те, що раніше вийшов зв «стінки» під час виконання сербами штрафного удару. За такої гри підопічним Олександра Косенка потрібно було заспокоїти гру. В ідеалі найкращим «заспокійливим» був би гол, однак українцям не вдавалося втілити у гол ті моменти, які вони мали. Але і балканській команді також не вдавалося вразити ворота Ципуна, який грав надійно та впевнено, чим додавав позитивних емоцій своїм партнерам по команді. Зрештою, це призвело до того, що і самі серби десь почали нервувати, і це вже було на руку збірній України, яка грала більш виважено.

А наприкінці поєдинку українцям вдалося забити ще два голи у ворота збірної Сербії. Спочатку Корсун та Зварич організували вихід на ворота Момчиловича, і Зварич довів рахунок до 5:0. Після цього серби пішли з п’ятим польовим, розуміючи, що ім вже нічого втрачати у цій грі. І га це їх цілком реально міг покарати Корсун, який вийшов на порожні ворота, але якимось чином примудрився не забити. Тим не менш, Корсун виправився у наступному епізоді, забивши у порожні ворота сербів ударом зі своєї половини майданчику. Однак, останнє слово в цій грі було за сербами, які наприкінці передостанньої хвилину Матчу розіграли кутовий, і Томіс скористався відсутністю концентрації в українців та пробив по воротах Ципуна. Так рахунок став 6:1, і цей гол став єдиною радістю для сербських футзалістів у цьому поєдинку.

Отже, збірна України сповна взяла реванш у збірної Сербії за поразку на Євро-2016. Більше того – серби після цієї поразки стали першою командою, яка фактично припинила боротьбу за право надалі брати участь у чемпіонаті Європи.

Сербія – Україна – 1:6
Голи:
Томіч (39) – Зварич (2, 35), Васіч (6 – автогол), Абакшин (15), Чернявський (20), Корсун (39)

Сербія: Момчилович – Васіч, Раміч, Петров, Томіч – Пршич, Ракич, Коцич, Алексич – Стойчевскі
Україна: Ципун – Корсун, Шотурма, Зварич, Фаренюк – Сірий, Лебідь, Абакшин, Чернявський
Попередження: Петров (6), Алексіч (14), Ракич (20), Момчилович (31) – Зварич (24), Ципун (25) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.